Ovako je legendarni Šon Koneri govorio o Kosovu i Srbiji

0
Šon Koneri, Foto: EPA/Marcus Brandt

Slavni glumac preminuo je danas u 90. godini.

Čuveni Šon Koneri se tokom života zalagao za mnoge probleme koji su ga zanimali. Džejms Bond je dobijao mnoge pretnje smrću zbog svojih komentara o Srbiji i Kosovu.

“Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno”, rekao je Koneri na jednoj konferenciji za novinare.

Slavni glumac preminuo je danas u 90. godini.

Šon Koneri je igrao u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima „Nesalomivi“, „Ime ruže“, „Lov na Crveni oktobar“, „Indijana Džouns“ i mnogim drugim. Godine 2000. Koneri je dobio titulu viteza.

Nagrađen je Oskarom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1987. godine, Zlatnim globusom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1988. godine, kao i BAFTA nagradom kao najbolji glavni glumac u filmu Ime ruže, 1986. godine.

Ženio se dva puta, a povukao se sa filma u aprilu 2011. Viđen je na US openu 2012. gde je davao podršku škotskom teniseru Endiju Mareju u finalu protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

АЛО

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime