OVAKO JE TRAMP GOVORIO O SRBIMA 1999. GODINE: Napravili smo haos na Kosovu, to za mene nije uspeh (VIDEO)

0
Foto: Printscreen

AMERIČKI predsednik Donald Tramp je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, koji kaže ono što misli. Neki ga zbog toga vole, neki mrze, a evo šta je Tramp rekao Leriju Kingu o Srbima nakon bombardovanja naše zemlje 1999. godine.
On je početkom oktobra 1999. godine u emisiji Larija Kinga na televiziji CNN i tom prilikom govorio o NATO bombardovanju SRJ, koje je okončano nekoliko meseci pre toga.

Tramp je tada poručio da je bombardovanje donelo rasulo, haos i teror na Kosovu.

– Ne znam da li oni to smatraju uspehom, jer ga ja ne smatram uspehom – rekao je tada Tramp.

Na Kingovo pitanje da li bi on na Kosovu uradio isto što je učinio tadašnji američki predsednik Bil Klinton, Tramp je odgovorio:

– Pa, ja bih to uradio malo drugačije. I znam da bi to zvučalo užasno, ali pogledajte rasulo koje su izazvali na Kosovu. Mi možemo da kažemo da smo izgubili malo ljudi. Naravno kada smo imali avione koji sa oko 23 kilometra bacaju bombe. Ali pogledajte šta smo uradili na toj zemlji i tim ljudima i smrti koje su se desile zbog nas. Dakle, nije bilo gubitaka kod nas i saveznika, jer smo mi bili skroz tamo gore, u avionima – rekao je Tramp.

Međutim, on se nije protivio američkoj intervenciji generalno.

– U nekom trenutku morate da pošaljete kopnene trupe, tako da ne bi mogao bilo ko da prelazi granice i sve ostalo. E, sada, da li bi ljudi bili ubijeni? Možda. Možda i više. Ali barem bismo imali mnogo manje smrtnih slučajeva i ne biste imali rasulo i haos koji sada imate. Dakle, ja ne znam da li oni to smatraju uspehom, jer ga ja ne smatram uspehom. Oni su žestoko izbombardovali zemlju i celu tu oblast, svi beže u svim mogućim pravcima i niko ne zna šta se dešava. A smrtnih slučajeva je na hiljade – rekao je tad Tramp.

Novosti online

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime