OVI ŠTO SE VRAĆAJU SA MORA MOGU DA RAZBUKTAJU KORONU! Zoran Gojković upozorava, OVO JE KLJUČ

0

Broj novozaraženih u Vojvodini poslednjih sedam dana je u proseku bio dvocifren po danu, ali idemo ka jednoj dobroj situaciji

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je svakog dana sve manji broj novozaraženih i kovid pacijenata na bolničkom lečenju, kao i da je sada najvažnije da se takav trend zadrži što više kako se ne bi ugrozio polazak dece u školu.

„Iz julske nepovoljne epidemiološke situacije sada smo ušli u avgustovsku koju epidemiolozi kvalifikuju kao nesigurnu. Imamo svaki dan sve manje novozaraženih i na bolničkom lečenju, kao i na respiratorima. Sa jučerašnjim danom imamo oko 1.900 ljudi u bolnici u Srbiji i 73 na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je Gojković gostujući na Pinku.

Kaže da Vojvodini sa jutrošnjim presekom ima 369 pacijenata u bolnicama, od kojih su oni najteži u KC Vojvodine, njih 122, a šest je na respiratoru.

„Broj novozaraženih u Vojvodini poslednjih sedam dana je u proseku bio dvocifren po danu, ali idemo ka jednoj dobroj situaciji. Jedino gde je kritično i gde vidimo eventualnu mogućnost ponovnog pogoršanja situacije jeste od naših povratnika koji su bili na letovanjima i vraćaju se sa različitih destinacija“.

Gojković ističe da je ključ da izdržimo do kraja avgusta trend pada broja obolelih da bi sledeći ozbiljan epidemiološki napor, i možda najvažniji deo pred jesen, docekali kako treba da ne bi došli u sitauciju da povećan broj novozaraženih ugrozi planove za početak nastave i polazak dece u školu.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime