OVO JE POZIV ZA BUĐENJE: Tiodorović ima važnu poruku za sve građane nakon današnjeg PORASTA OBOLELIH

0

Tiodorović je za televiziju „Pink“ rekao da su novooboleli u Vranju “skoro isključivo” osobe sa lakšom kliničkom slikom, a da neki uopšte nemaju simptome

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da povećanje broja inficiranih korona virusom u Vranju treba da vrati građane “iz velikog opuštanja u ozbiljan odnos” prema epidemiji.

Tiodorović je za televiziju „Pink“ rekao da su novooboleli u Vranju “skoro isključivo” osobe sa lakšom kliničkom slikom, a da neki uopšte nemaju simptome.

-Ovo je moglo da se očekuje, generalno je u celoj zemlji došlo do opuštanja. Važno je da se u fabrikama drže svih pravila u vezi ponašanja u toku rada, ali i prevoza do radnog mesta, kao i da pozitivne odvojimo i onemogućimo lokalnu transmisiju – kazao je epidemiolog.

Navodeći da “nema mesta za paniku”, Tiodorović je rekao da će se tokom nedelje videti da li će širom Srbije doći do povećanja broja pozitivnih na prisustvo korona virusa.

– Ako tog rasta nema ili je vrlo umeren, može se reći da smo dobro prošli. Ako imamo veći broj pozitivnih, moraćemo da primenimo oštrije mere – dodao je Tiodorović.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime