Ovo se Srbima neće dopasti! Brisel i Albanci u akciji koja bi mogla promeniti sve

0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da je „takozvani Vašingtonski sporazum bio pod znakom pitanja u trenutku potpisivanja“.

Ona je to rekla nakon što je vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani pre nekoliko dana navela „da bi trebalo razmotriti delove Briselskog sporazuma, kao i Vašingtonski sporazum“.

Svrha Vašingtonskog sporazuma nije bila da donese stabilnost na Balkan, to je uglavnom bio PR potez gospodina Grenela, rekla je Fon Kramonova za Kosovo onlaj.

„Neke od tačaka sporazuma mogu biti važne i vredne, ali uopšte nemaju pravni efekat“, istakla je ona.

Kako je navela, Zajednica srpskih opština je složeno pitanje i na njega se mora odgovoriti, ali definitivno ne u ishitrenoj deklaraciji, koju nisu videle strane u procesu.

„Vašingtonski sporazum, takođe, ima neke tačke koje su vrlo problematične, naročito prihvatanje Jerusalima kao prestonice Izraela“, dodala je Fon Kramonova.

„Evropska unija je veoma posvećena međunarodno prihvaćenoj odluci, glavni grad Izraela je u Tel Avivu“, istakla je ona.

„Srbija kao zemlja kandidat za EU i Kosovo kao potencijalni kandidat obavezali su se da će svoju spoljnu politiku uskladiti sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, stoga ne bi trebalo da imaju svoje ambasade u Jerusalimu, što bi kršilo međunarodno pravo“, zaključila je Fon Kramonova.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime