Pada vlada na Kosovu?! Ovo je upravo objavljeno!

0
Hoti, Foto: Youtube printscreen/T7

– Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije – rekao je Gaši.

Šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić rekao je da kosovska vlada ne poštuje koalicioni sporazum, pa će zbog toga ta stranka najverovatnije dati svoju podršku za svrgavanje aktuelne vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.

– Srpska lista, odnosno poslanici, danas nisu učestvovali u radu skupštine, a neće učestvovati ni ubuduće, jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji smo potpisali. Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade – rekao je Simić za Indeks onlajn.

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši nešto ranije, na koferenciji za novinare izjavio je da Srpska lista, koja je partner u vladajućoj koaliciji, nije učestvovala na današnjoj sednici Skupštine, i shodno tome nije bilo kvoruma za vanredno zasedanje o Zakonu o ekonomskom oporavku.

– Danas smo pokušali da održimo vanrednu sednicu za drugo čitanje Zakona o ekonomskom oporavku, održavanje ove sednice onemogućili su neki od koalicionih partnera i opstruktivno delovanje opozicije. Srpska lista nije bila na sednici. Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije – rekao je Gaši.

(Espreso.rs/Index online)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime