PAKLENI PLAN VELIKE BRITANIJE PROTIV NAŠE ZEMLJE! Tiče se Kosova i Metohije

0

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je danas da će Velika Britanija pomoći tzv. Kosovu da ga priznaju zemlje koje to do sada nisu učinile, kao i da bude priznato u međunarodnim institucijama.

Kameron je to rekao na konferenciji za medije, nakon sastanka sa tzv. ministarkom spoljnih poslova privremenih institucija Donikom Gervalom i dodao da London želi da pomogne Prištini u oblasti bezbednosti, ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije, preneo je Reporteri.

Kameron je, kako prenosi Tanjug, podsetio da je Britanija ove godine poslala na Kosovo i Metohiju više od 600 vojnika i da je ponosan na uspeh koji britanske trupe imaju.

Stabilnost na Zapadnom Balkanu je veoma važna i Britanija je uložila velike napore u tom pravcu, naveo je Kameron, naglašavajući da je veoma važno osigurati bezbednost za sve zajednice na tzv. Kosovu.

– To je nešto u šta Britanija ove godine ulaže 45 miliona funti. To je nešto veoma važno za naš nacionalni interes. Živimo u svetu velike neizvesnosti, velike nestabilnosti, svetu velikih sukoba i vreme je da zemlje poput Britanije podrže naše prijatelje, da blisko sarađuju u našim važnim savezima – rekao je on.

Podsetimo, Kameron je sinoć u Prištini razgovarao sa lažnim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime