PAŠINJAN SAOPŠTIO JEZIVU ISTINU Borac mu prišao i objasnio zbog čega su izgubili rat!

0
Nikol Pašinjan, Foto: Ilustracija

Pašinjan je naveo primer sa svog sastanka sa borcima

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan smatra da je potrebno da se shvate razlozi za poraz jermenske strane u sukobu u Nagorno-Karabahu.

– Veoma je važno shvatiti razloge za ovaj poraz u Karabahu. Smatram svojom dužnošću da ustanovim celu istinu o ratu – rekao je Pašinjan u intervjuu za Javnu televiziju Jermenije.

Konkretno, Pašinjan je naveo primer sa svog sastanka sa borcima. Prema njegovim rečima, jedan od njih rekao je da njegova jedinica nije snabdevana oružjem iako je oružje bilo u skladištima.

– Ako se ova pojedinačna epizoda potvrdi, onda je ovo jedan od razloga za poraz – rekao je Pašinjan.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

ALO, SPUTNJIK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime