Pavle Vuisić ulazi u kafanu na snimanju „Neretve“ i traži ćebe, ono što je uradio sa Titom izazvalo je skandal zbog kog je drhtala Jugoslavija!

0

Jedan od najvećih glumaca koje je Balkan ikada video

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Vuisić nije volio komuniste, a da su oni njega obožavali.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma „Neretva“. Tu anegdotu je jednom prilikom za Nedeljnik ispričala njegova žena Mirjana Vuisić:

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je.

Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao:

‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita“, priča Mirjana Vujisić i podseća se još jedne anegdote o odnosu Pavla Vuisića i Tita.

Ovog puta, Tita na zidu.

Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: „Ćebe.“ A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda…

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime