Pedesetogodišnjakinje „previše stare“ za ljubav, tvrdi francuski pisac

0

Talas kritika i besa izazvala je izjava francuskog pisca Jana Moaa, koji je rekao da je „nesposoban” da voli ženu koja ima 50 ili više godina. Ono što izaziva dodatni bes je – što i sam pisac ima isto toliko, punih 50.

Jan Moa je za magazin Mari Kler rekao da su žene tih godina „previše stare”.

„Više volim tela mlađih žena, to je sve. Kraj. Telo 25-godišnje žene je izvanredno. Telo žene od 50 godina uopšte nije izvanredno”, rekao je on.

Ubrzo su ga na društvenim mrežama obasuli ljutitim komentarima.

Marina Foa, francuska komičarka, našalila se u tvitu da ima samo još „godinu i 14 dana” vremena da spava sa piscem – jer će nakon toga napuniti 50 godina.

Jedan korisnik Tvitera mu se rugao, rekavši da su žene starije od 50 godina verovatno „osetile olakšanje” jer neće morati da vode ljubav sa piscem.

Još jedan korisnik je bio duhovit i napisao: „Molim vas, recite, da li su i te mlađe od 50 godina nevidljive za vas?”

Neke žene starije od 50 godina objavile su slike sopstvenih tela – u znak protesta.

Novinarka Kolome Šnek je objavila, ali potom obrisala, fotografiju sopstvene zadnjice sa natpisom: „Evo, zadnjica žene od 52 godine… kakav si imbecil, ne znaš šta propuštaš …”

Drugi su delili slike holivudskih slavnih glumica koje imaju 50 godina, kao što su Hali Beri i Dženifer Aniston, kako bi osporili njegove komentare.

Dženifer AnistonImage copyrightGETTY IMAGES
Natpis na sliciI ona ima oko 50

An Rumenof, još jedna francuska komičarka, kritikovala je pisca na radiju Evropa 1 – ističući da romantika nije samo „u čvrstini zadnjice”, već je suština u vezi između dvoje ljudi.

„Nadam se da će jednog dana on spoznati tu sreću”, dodala je ona.

Moa je voditelj, reditelj i nagrađivani pisac koji je poznat po kontroverzama.

Njegov intervju je razbesneo ljude i zbog toga što je rekao da najviše voli da se zabavlja sa ženama iz Azije, a precizirao je i kojim – „Korejkama, Kineskinjama i Japankama”.

Nakon što su se pojavili brojni negativni komentari, pisac je za RTL radio rekao da „nije odgovoran” za svoj ukus za žene.

„Sviđa mi se ko mi se sviđa i ne moram da odgovaram na one koji osuđuju moj ukus”, rekao je. Dodao je da ni on sam verovatno nije najbolja prilika.

„Ni mene ne žele žene starije od 50 godina!” rekao je on.

„One imaju preča posla nego da slušaju šta govori jedan neurotičar koji piše i čita po ceo dan. Nije lako biti sa mnom.”

BBC

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime