PET MILIONA DOLARA ZA SLOBINO HAPŠENJE Legija otkrio detalje akcije: Umalo sam poginuo!

0

„Jedinica nije imala nikakve veze sa sramnim činom hapšenja predsednika“

„Jedinica nije imala nikakve veze sa sramnim činom hapšenja predsednika“

„Jedinica nije imala nikakve veze sa sramnim činom hapšenja predsednika. Jedini zadatak JSO te noći bio je da preuzme obezbeđenje objekta vile `Mir`, pošto je vojska dobila nalog da se povuče i prepusti taj objekat MUP-u. Naravno, neko je te noći namerno hteo da izazove oružani sukob između vojske i JSO“.

„Samo hladne glave nas nekolicine sprečile su da do tog sukoba dođe…“, nastavlja Legija priču o hapšenju Miloševića.

On tvrdi da je naređenje za „napad“ dao ondašnji bivši šef Državne bezbednosti:

„Onaj idiot Goran Petrović je potpuno sumanuto i mimo svakog rezona komandovao napad na objekat, iako za time nije bilo potrebe. Rezultat takve sumanute odluke bio je ranjeni pripadnik JSO i jedan civil. Srećom, ja sam na vreme shvatio u šta nas guraju i prekinuo sam to ludilo…“

Siniša Vučinić, bivši funkcioner JUL koji je bio optužen za sprečavanje hapšenja Slobodana Miloševića, tvrdi za Informer da Ulemek nije bio ranjen u sukobima ispred vile „Mir“. Vučinić je u međuvremenu oslobođen optužbi, a povodom Ulemekovih navoda kaže da bivši komandant JSO „ne govori do kraja istinu“.

„Legija nije bio ranjen te večeri… Nas dvojica smo se videli u vili. Sedeo je pored mene i tražio čašu vode. Izvinio se i nama i Miloševiću rekavši da se `greške prave`. Tada mu je Milošević rekao: E moj Milorade, zar ovako da se srećemo? Ovo od tebe nisam očekivao, od tako navodno velikog patriote… Ulemek se na ove reči rasplakao i rekao da ništa ne može, da je vojnik države i da su mu naredili…“, priseća se Vučinić.

On i dalje veruje u dogovor „zemunskog klana“ i tadašnjih vlasti oko Miloševićevog hapšenja.

„Odgovorno tvrdim da su te večeri ispred vile bili `zemunci` i radili po dogovoru s vlastima, čiji je predstavnik bio Čeda Jovanović. Dakle, Ulemekova priča je samo 50 odsto tačna. Jasno je da se Jovanović ispred DOS dogovarao sa `zemuncima`. Njima su navukli fantomke, a tu je bila i Legijina grupa. Trudio se da bude medijator, pomiritelj, i da sve kontroliše kako bi učestvovao u uzimanju novca“, podvlači Vučinić.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime