“PITANJE JE DA LI ĆE ONI BITI OSUĐENI” Policijaci koji su ubili Džordža Flojda uskoro bi mogli da se VRATE NA POSAO

0

Četvorica policajaca koji su optuženi i dobili otkaze zbog smrti Džordža Flojda imaju dobru šansu da povrate svoja radna mesta, nakon što je policijski sindikat podneo žalbu na njihovo otpuštanje, piše “Njujork post”.

Predsednik sindikata je u pismu članovima ukazao da radi na tome da se policajci Derek Šovin, Aleksander Kueng, Tomas Lejn i Tou Tao vrate na svoja radna mesta. Sva četvorica suočelna su sa krivičnim optužnicama – uključujući ubistvo – zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu 25. maja tokom brutalnog hapšenja.

“Otpušteni su bez propisanog procesa”, napisao je predsednik Bob Krol.

Iz sindikata, međutim, nisu odgovorili na pitanja o tome kakav je sada stav organizacije po pitanju tih policajaca.

“NBC njuz” ukazuje da je Federacija policije Mineapolisa do sada ostvarila niz pobeda u povraćaju otpuštenih službenika – u čak šest od osam slučajeva od 2006.

A od tih šest slučajeva u kojima su policajci vraćeni na svoj posao ističu se tri: jedan službenik udario je više puta u glavu uhapšenog sa lisicama na rukama i slomio mu nos, drugi se izjasnio krivim za prekršaj nakon svađe sa ženom, a treći je otpušten, vraćen, pa ponovo otpušten zbog navodnog šutiranja tinejdžera u glavu – na kraju je ponovo vraćen na posao.

Dejv Biking, bivši član odbora policije Mineapolisa, smatra da je “veoma verovatno” da će četvorica policajaca optuženih za smrt Džordža Flojda biti vraćena na posao ako sindikat izabere da ih brani, ali to se možda nikad neće dogoditi, u iščekivanju sudske presude.

– Pitanje je da li će oni biti osuđeni – istakao je Biking.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime