PLATA PREKO 100.000, SEDIŠ 7 SATI DNEVNO Velika potražnja za ovim radnicima u Srbiji, ne treba iskustvo niti škola

0
Foto: Novi Centar

Uslova za obavljanje ovog posla nema, osim da je poželjno ali ne i neophodno iskustvo.

Sezona sladoleda je već počela, pa tako i potražnja za radnicima na ovim radnim mestima. Portali za zapošljavanje prepuni su oglasa u kojim se traže osobe za prodaju letnje poslastice, a plata koja se nudi ide i preko 100.000 dinara.

Od radnika se očekuje da za ovaj iznos radi 6 dana u nedelji, a rad je predviđen u dve smene, s tim što mu je radno vreme 7 sati. Za one koji baš i ne bi da rade ovo puno radno vreme, poslodavac nudi mogućnost i povremenog rada na dnevnicu.

Uslova za obavljanje ovog posla nema, osim da je poželjno ali ne i neophodno iskustvo. Od potencijalnog radnika se ne očekuje čak ni da pošalje CV pri konkurisanju, već je dovoljno poslati prijavu u kojij se navodi ime i prezime, kontakt telefon i status, imajući u vidu da je posao dostupan učenicima i studentima.

Imajući u vidu iznos prosečne plate kod nas, na sam pomen zarade od 100.000 dinara, nemoguće je pomisliti da se ne traže neke određene veštine ili dugogodišnje iskustvo.

Međutim, ni tu nema cake kod ovog oglasa. Ono što se od radnika traži da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, i verovatno vikendom i praznicima. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao.

Imajući u vidu već da nam dolazi lepo vreme, sezona i navala na sladoled tek kreće. Tako da ne čudi što je potražnja za ovim prodavcima već sada očigledna. Kafići i restorani u centrima gradova, na šetalištima i pored reka već su pripremili svoje frižidere, a nedostak radne snage može se uoćiti i na licu mesta.

Naime, mnogo je mesta na kojima je istaknut oglas da se traže prodavci sladoleda. Zanimljivo je da plata nije ista na svim mestima, i zavisi od poslodavca do poslodavca ali se svakako kreće od 80.000 pa i preko 100.000 dinara.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime