POGLEDAJTE SNIMAK KOJI JE GODINAMA BIO ZABRANJEN: Zvezdan Jovanović ispričao kako se spremao za atentat na Đinđića

0

Atentat na Zorana Đinđića ponovo je u žiži javnosti posle izjave Dragana Vasiljkovića (65), poznatijeg kao Kapetan Dragan, da će se lično angažovati da Zvezdan Jovanović (56), osuđen na 40 godina zbog ubistva Đinđića, bude pušten na slobodu.

Tako je društvenim mrežama ponovo počeo da se širi snimak od pre nekoliko godina, na kom se vidi kako Jovanović objašnjava pripremu za atentat na Zorana Đinđića.

Naime, tokom istrage ubistva premijera Zorana Đinđića, nekoliko nedelja posle hapšenja, Zvezdan Jovanović je u prisustvu advokata, istražnog sudije, tužioca i inspektora doveden na Frušku Goru i objasnio kako se spremao za atentat. Reč je o snimku koji je emitovan tokom akcije „Sablja“, ali je godinama bio zabranjen za emitovanje.

Iako priznaje da je vežbao upucavanje iz snajpera, Jovanović nije pred kamerama otkrio da li je baš on ispalio smrtonosni hitac u premijera. U opisu snimka na internetu navedeno je da je Jovanović, osuđen kao ubica premijera Đinđića na 40 godina, u prisustvu svog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativca UBPOK-a 2003. godine na Fruškoj gori pokazao mesto na kojem je isprobavao pušku.

– Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš? – upitala ga je žena policajac, na šta je on odgovorio:

– Ma nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to.

Nakon toga, ona ga je pitala da li je bio sam ili je još neko bio u njgovom društvu, a on je rekao da je s njim bio i njegov kum Mile Luković. Nakon toga je nastavio da opisuje šta se sve događalo tog dana kada su došli na planinu kako bi isprobali pušku, a na pitanje policije da li je to oružje kojim je premijer ubijen, Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi.

(Kurir.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime