POHVALIO SE I SUSRETOM SA ABAZOVIĆEM Lažni albanski sveštenik provocirao ispred Cetinjskog manastira

0

Albanski državljanin Nikola Džufka (Nikolla (Blazhde) Xhufka), koji se predstavlja kao sveštenik, na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografije susreta sa mitropolitom nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailom na Cetinju, kao i provokativnu fotografiju ispred Cetinjskog manastira, na kojoj je ukrštenim dlanovima aludirao na albanskog dvoglavog orla.

U opisu fotografija Džufka je napisao: ”Istorijski! Imao sam čast da se sretnem sa mitropolitom crnogorskim, njegovim preosveštenstvom Mihailom. Bio sam iznenađen činjenicom da njegovo preosveštenstvo savršeno poznaje Albansku crkvu i do detalja život i delo Fan Nolija. Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske crkve. Na ovom sastanku razgovarali smo o suštinskim stvarima za budućnost dve crkve: albanske i crnogorske“, napisao je Džufka, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sa sagovornikom iz nekanonske CPS razmenio savete, a da je njegova glavna poruka bila:

”Albanci zaslužuju nacionalnu crkvu daleko od srpske i grčke, te da su Albanci većinski muslimanski narod, ali da je Albanska crkva srce Albanaca. U svakoj zemlji u kojoj se govori albanski mora postojati Albanska crkva, npr. na Kosovu, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Čameriji… Albanska pravoslavna crkva Elbasana je duhovni, verski i patriotski centar Albanaca svuda”.

Džufka je takođe objavio i fotografiju sa doskorašnjim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i napisao:

“Bratski sastanak sa Dritanom Abazovićem na kojem smo razgovarali o Albanskoj nacionalnoj crkvi Elbasan, Fan Noliju i budućnosti Albanske crkve u Crnoj Gori”.

Kako prenosi podgorički portal IN4S, albanska Pravoslavna mitropolija Elbasana je putem zvaničnog sajta radija ”Vaskrsenje” upoznala javnost da je reč o varalici i lažnom svešteniku.

U albanskoj javnosti Džufka je, dodaje se, poznat po izjavama punim nacionalne mržnje i idejama o proterivanju arhiepiskopa Anastasija iz Albanije i osnivanju kosovske crkve.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime