POKUŠAJ OTMICE DECE NA ALTINI PRENERAZIO RODITELJE! Žena koja je vrbovala decu puštena, muškarac nije ni priveden

0

Rekla im je „Ajde deco da se igramo, dajte mi malo trotinet da vozim“, što je i uradila.

Roditelji koji tvrde da su u petak uveče muškarac i žena pokušali da im otmu dete u zemunskom naselju Altina i dalje su u šoku.

Tačnije na adresi Stojana Dečarmića 18, ispred hale igrala su se deca kada je naišao automobil marke Pežo 508, registracije PA. U vozilu su se nalazili muškarac i žena, a kako se sve odigralo prepričao je za TV Prva Nebojša Radić, otac dečaka koji su bili svedoci svega što se dogodilo.

– U petak uveče negde oko 20 sati ispred hale stalo je vozilo marke Pežo 508, pančevačkih tablica. Stajali su tu neko vreme, nekih 45 min možda i sat vremena, sedeli su u vozilu. U međuvremenu su se deca okupila i igrala fudbal, vozili su trotinet, biciklu ,a potom u jednom trenutku žena koja ima oko 40 godina je iz tog vozila izašla i počela najprijatnije da razgovara sa tom decom – ispričao je Radić.

Kako kaže, rekla im je „Ajde deco da se igramo, dajte mi malo trotinet da vozim“, što je i uradila.

– Stvarno je uzela i provozala trotinet, a onda je rekla da je došla ovde zato što je jako tužna, jer joj je prijatelj preminuo pre godinu dana. Počela je deci da pokazuje fotografije tog preminulog priijatelja. Nakon toga moj stariji sin je zapamtio njenu profilnu sliku i ime i prezime da bi policija nakon toga vrlo brzo njoj ušla u trag. Potom su počeli da odvajaju decu po grupama, najpre dva najmlađa dečaka od 8 godina, i nudili su im sokove i da uđu u automobil da se ugreju. Nudili su im da idu da se provozaju zajedno, ali srećom moj sin je bio s njima sve vreme i nije hteo da ih pusti da idu i da ih izgubi iz vidokruga. U jednom momentu počeli su da navaljuju da uđu auto, i u tom trenutku su se sva deca grupisala, nakon čega su njih dvoje odustali i otišli – prepričava zabrinuti otac.

Prema njegovim rečima, miškarac, inače turski državljanin, nije ništa radio, ali je bio nervozan i govorio „Ajde idemo“, a deca su primetila da je otežano govorio srpski.

– Žena je prijavljena negde na Savskom vencu, ali je nisu našli to veče, već sutradan. Kako je privedena, moja supruga i ja smo bili pozvani da dođemo u stanicu da damo izjavu. Žena nije ništa poricala, njena priča poklapa se sa pričom dece, jedino što nema odgovora na to šta je ona tu tražila, ko je taj turski državljanin i koja je bila njihova namera – kaže Radić.

Prema njegovim rečima, žena je odmah puštena nakon saslušanja, a muškarac koji je bio sa njom za sada nije priveden, kao i to da ni jedno ni drugo nisu ranije viđani u kraju.

Svi smo veoma zabrinuti

Učiteljica Ivana Domian, čija su se dva učenika našla u toj grupi dece kaže da su svi veoma zbunjeni i uplašeni, i da traže da se na neki način podigne bezbednost u naselju.

– Prema onome što sam video na video snimku situacija nije bila bezazlena uopšte. Altina je naselje od 35.000 stanovnika, nama nedostaje jedna policijska stanica ili makar ekspozitura gde bi bila 2, 3 policajca, jer sam čuo da je i pre neki dan u blizini pruge bio jedan napad na devojčicu, takođe skoro je bio napad i na dečaka od 12 godina. Ovakve stvari se često dešavaju, svi smo u šoku. Želimo svemu ovome da stanemo na put – govori otac Nebojša Radić.

Tužilaštvo je naložilo da se prikupe snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih lokala kako bi se detaljno utvrdilo šta se dogodilo u petak u Zemunu.

Espreso, PRVA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime