POLICIJA ČUVALA DŽAKU PO DOLASKU U SRBIJU Švajcarci očekivali totalni haos, a sačekalo ih ovo

0
Foto: Screenshot Youtube

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka stigao je sa saigračima u prestonicu Srbije, a razlog su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Zbog sankcija i rata sa Ukrajinom Belorusi ne mogu da igraju na svom terenu pa će ugostiti Švajcarsku od 18 časova na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Iako su se pribojavali kako će biti dočekani na aerodromu u Beogradu, jer u svom timu imaju Granita Džaku, čoveka koji je sa razlogom omražen u našoj zemlji, Švajcarci su jasno poručili:

– Cirkus sa prtljagom? Maltretiranje na pasoškoj kontroli? Protesti ispred aerodroma? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji – piše u tekstu švajcarskog „Blika“ o dolasku njihovog nacionalnog tima u našu zemlju! Iznenađen je bio dopisnik ovog medija, Sebastijan Rider, prijemom tima u Srbiji.

Selektor Švajcarske Murat Jakin poručio je raspoloženo novinarima da im je sve super, a ni prisustvo Granita Džake nikoga nije zanimalo u Beogradu.

– Njegova čuvena scena sa „dvoglavim orlom“ u meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu 2018. godine je primećena i to je jedan od razloga što je kapiten nacionalnog tima bio nervozan na putu ka autobusu.​ Inače, fokus je bio na potezima Granita Džake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare. Drugi faktor je Katar gde je Džaka takođe imao sukobe protiv Srba- piše Rider u svom tekstu.

Iako je policija stigla da zaštiti Švajcarce, čim je stigla videla je nema potrebe, jer niko nije obraćao previše pažnje.

– Zbog svega toga, naš savez je smatrao da je Džaki potrebna posebna zaštita, ali kada je stigao na aerodrom u Beograd ti strahovi su brzo nestali. Osim nekoliko novinara iz Švajcarske niko nije bio zainteresovan za nacionalni tim! U ovom momentu potencijalni napadači su na putu ka stadionu „Marakana“ gde se igra meč kvalifikacija za Euro između Srbije i Litvanije. Ovaj put je prošao bez incidenta za tim Murata Jakina i policija ih je samo ispratila do hotela oko koga se ne čuje ništa osim nekoliko pasa koji laju – napisao je iskreno Rider.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime