PONOSAN SAM ŠTO SAM PRAVOSLAVAC Đoković nikad iskrenije progovorio o veri, njegove reči obilaze svet

0
Foto: Printscreen/eurosport

Novak otvorio dušu.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nakon pobede u trećem kolu Australijan opena nad Tomasom Ečeverijem, na kameri je napisao „Bog se javi“, pošto je meč odigrao na veliki praznik, Bogojavljenje.

Novak je nakon duela na konferenciji za novinare govorio šta za njega predstavlja vera.

– Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvaraoca, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom – objasnio je Đoković, pa dodao:

– Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu – kada čoveku ponestane svakodnevne motivacije i inspiracije, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi – molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljava put je ono što čoveka uvek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo znači – zaključio je svetski broj jedan.

Izvor: sport.alo.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime