POOŠTRENE BEZBEDNOSNE MERE U SRPSKOM VUHANU: Ovo je detaljan spisak svih zabrana u tom gradu

0

Jedna od prvih obavezujućih mera je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, dok se zabranjuje održavanje koncerata na otvorenom i zatvorenom

Gradski Štab za vanredne situacije u Kikindi ponovo je analizirao aktuelnu epidemilošku situaciju i doneo brojne nove mere za suzbijanje korona virusa. One će u Kikindi i okolnim selima početi da se primenju od srede, 15. jula.

Jedna od prvih obavezujućih mera je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, dok se zabranjuje održavanje koncerata na otvorenom i zatvorenom. Od srede više nisu dozvoljene proslave, daće ili bilo kakva druga okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru, ukoliko događaju prisustvuje više od 20 osoba.

– Zabrana važi za restorane, sale za rođendane i druge objekte, uključujući kuće i stanove. Od srede s radom prestaje rad otvorenih bazena u Kikindi i Banatskom Velikom Selu. Rad teretana i fitnes sala više nije dozvoljen – stoji, pored ostalog, u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi i da se ograničava rad kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata na vremenski period od 6 do 21 sat, s tim da bašte mogu da rade do 23 sata.

– Nošenje zaštitnih maski je obavezno, dok stolovi međusobno moraju da budu udaljeni metar i po. Nepoštovanje ovih mera biće sankcionisano zatvaranjem objekata – jedna je od mera.

Među novim brojnim merama je i ona koja se odnosi na sahrane, a dozvoljava prisustvo najviše do 20 osoba. Toliko ljudi, najviše, može da bude u većim trgovinskim objektima, dok je u manjim prodavnicama taj broj limitiran na dva potrošača.

Obavezno je nošenje maski, sprovođenje mera dezinfekcije i isticanje obaveštenja o maksimalnom broju potrošača. U frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote dozvoljen je boravak jedne osobe.

U poštama i bankama ograničava se broj klijenata prema broju aktivnih šaltera u sali. Obavezno je nošenje maski, uz držanje fizičke distance od najmanje dva metra. Svim bankama je naloženo da pored bankomata ugrade aparate za dezinfekciju ruku.

Klima u prevozu na temperaturi iznad 28 stepeni

“Autoprevozu” je naloženo da dezinfikuje i provetrava autobuse posle svake vožnje, da koristi klimu tek ako je temperatura iznad 28 stepeni i da obezbedi zaštitnu opremu za vozače i drugo osoblje. Putnici su u obavezi da nose maske, ali i da sede na propisanoj distanci, tako da će svako drugo sedište u autobusu biti slobodno. Taksisti i njihovi putnici dužni su da imaju maske tokom vožnje.

Na pijacama će svaka druga tezga biti slobodna, a i prodavci i kupci dužni su da nose maske. U svim provrednim društvima u zatvorenim prostorijama obavezno je nošenje zaštitnih maski, dok se preporučuje i nošenje vizira, kao i dezinfekcija unutar fabrika.

Dezinfekcija svih javnih površina već se sprovodi.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime