Porodica Saše Mirkovića: Štrajkuje glađu, ne znamo zašto je u zatvoru

0

Na konferenciji za medije koju su organizovali članovi porodice Sase Mirkovica, advokat Nataša Tošić koja zastupa Mirkovića od 2017, rekla je novinarima da je Mirković u štrajku glađu, od momenta kada je doveden u Okružni zatvor u Beogradu.

Članovi porodice tvrde da ne znaju zbog čega je Mirković u zatvoru, niti su, kako kaže advokat, dobili bilo koju potvrdu ili papir.

Bivši predsednik Skupštine Zaječara i nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke Saša Mirković uhapšen je u petak u Budvi po poternici koju je u decembru 2017. godine za njim raspisao MUP Srbije, na osnovu presude za nabavku novogodišnjih paketića kojom je oštetio budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Iako je uhapšen i izručen zbog presude Višeg suda u Zaječaru za spornu nabavku paketića, Mirković je, dok je imao pristup društvenim mrežama, tvrdio da iza svega stoje nekadašnji sabroci.

Advokatica je novinarima rekla da je njegovo zdravstveno stanje loše, ali da nemaju novije informacije o tome u koju zdravstvenu ustanovu je smešten i kakvo je trenutno stanje.

Takođe je poručila da se nijedan akt koji je do sada protiv njega urađen nije u skladu sa zakonom i Ustavom.

Mirković je novembra 2015. godine napustio SNS.

N1

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime