PORODILJA IZ PRIJEPOLJA POZITIVNA NA KORONU: Majka upućena na lečenje u Užice, beba u stabilnom stanju

0

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen

U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Nemačkoj a koji su ipak želeli da ostanu anonimni.

Broj pacijenata u prijepoljskoj bolnici u izvesnom je padu, najviše zahvaljujući odgovornosti sugrađana koji se pridržavaju mera zaštite. U izolacionoj jedinici trenutno je 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus, a oni su dalje poslati na dalje lečenje u u užičku kovid bolnicu.

– Među ovih šest pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova – izjavio je dr Zoran Drobnjak direktor bolnice u Prijepolju.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

– Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na kovid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć – kaže dr Drobnjak.

On je istakao da je rad medicinskog osoblja otežan i zbog visokih temperatura pa iz bolnice apeluju na gradjane da imaju razumevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Nemačkoj a koji su ipak želeli da ostanu anonimni.

Espreso, RINA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime