Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

0
Foto: Novi Centar

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Umesto 299 dinara, mesečnu taksu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine plaćaćemo 349 dinara, stoji u predlogu izmena zakona koji je 4. jula usvojila Vlada Srbije, prenosi N1.

„Imajući u vidu porast svih troškova poslovanja javnih medijskih servisa izazvanih makroekonomskim kretanjima i globalnom ekonomskom situacijom, kao i da je visina takse na nivou od 2020. godine, predlaže se da se visina poveća na 349 dinara mesečno, što je nominalno uvećanje od 50 dinara mesečno“, navodi se u predlogu.

Sredstva po osnovu takse za javni medijski servis i budžetska sredstva, njihov ukupan iznos i srazmera, utvrđuju se, kako se navodi, „u funkciji obezbeđenja stabilnog sistema finansiranja osnovne delatnosti javnih medijskih servisa, njihove uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije, istovremeno vodeći računa o ekonomskom ambijentu i ekonomskoj snazi obveznika“.

N1

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime