POSLANICA BUNDESTAGA SKRESALA NEMCIMA U BRK! Berlin godinama vodi ANTISRPSKU politiku, protežiraju Tačija, DOKAZANOG ZLOČINCA!

0
Foto: Printskrin Intermagazin

Poslanica u nemačkom saveznom parlamentu Sevim Dagdelen izjavila je da, kada se pogleda postupanje Evropske unije prema zemljama Balkana, to podseća na „politiku zadnjeg dvorišta“, koju su SAD vodile prema Južnoj Americi.

Predsednica poslaničke grupe Levice u Odboru za spoljne poslove nemačkog Bundestaga, u intervjuu za Kosovo Onlajn ponovila je kritike na račun nemačke vlade zbog dugogodišnje podrške bivšem predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, protiv koga je Specijalno tužilaštvo optužilo za ratne zločine.

– Skandal je bio i ostaje da je nemačka Savezna vlada godinama protežirala Hašima Tačija, iako je dobro znala da je BND bivšeg komandanta OVK već 2005. godine u poverljivom izveštaju nazvala sponom između “organizovanog kriminala“ i politike – rekla je Dagdelen.

Ona je podsetila da je bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte 2008. godine obznanila upletenost Tačija u zločinački sistem krijumčarenja ljudskih organa.

Intermagazin

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime