Poznati srpski glumac u teškom stanju

0

Zdravstveno stanje poznatog glumca Marka Živića (49) ozbiljno je ugroženo, a lekari se bore za njegov život, saznaje Alo!.

Marko je pre desetak dana primljen u lošem opštem stanju u KBC „Dr Dragiša Mišović“, a nakon što je utvrđeno da je kovid pozitivan, hospitalizovan je. Njegova se klinička slika nakon par dana popravila zbog čega je otpušten, ali se ona naglo pogoršala i nakon dva dana vraćen je u Kliničko-bolnički centar. Od tada se, kako smo saznali od izvora bliskog poznatom glumcu, nalazi na respiratoru.

– Sve je krenulo kao i kod većine ljudi koji su u prethodnih godinu i po dana imali koronu. Marko je osetio malaksalost, izgubio čulo mirisa i ukusa, a visoka temperatura je bila presudni simptom da se javi u KBC – počinje izvor i nastavlja:

– Dobio je pozitivan rezultat na kovid i neophodnu terapiju na koju je dobro reagovao, pa se činilo da sve ide nabolje. Zbog toga je, na ličnu inicijativu, otpušten na kućno lečenje, međutim, kako je koronavirus nepredvidiv, simptomi su preko noći postali gori – ispričao je izvor za Alo!.

Pobedio rak želuca i jednjaka!

Marko Živić važi za jednog od najpozitivnijih javinih ličnosti. Ova karakterna crta posebno dobija na značaju kad se zna da se glumac borio s kancerom jednjaka i želuca kada je imao 36 godina. Glumac je u nekoliko navrata isticao da je bolest otkrio slučajno na rutinskoj kontroli, i da ga je kroz celu borbu vodila samo želja za životom.

– Optimista sam. To mi je mnogo pomoglo u lečenju. Stalno sam pravio pozitivnu atmosferu na odeljenju. Bilo je tamo i teških slučajeva, ali su ustajali. Vičem im: ajmo svi u šetnju“ Neki su u početku mislili da sam lud, a onda su shvatili da time što dižem sebe pomažem i njima – ispričao je svojevremeno glumac.

Živić se, prema rečima njegovog prijatelja, vratio u bolnicu posle samo dva dana, ali u stanju koje je zahtevalo drastičnije mere lečenja. Kako navodi izvor, sve se desilo u noći između subote na nedelju, a u bolnicu je prevezen kolima Hitne pomoći.
– Na respiratoru je otkad je ponovo primljen u bolnicu. Pre toga je intubiran i sada je na odeljenju intenzivne nege B bloka – ispričao je zabrinuti prijatelj poznatog glumca za Alo!. Kako nam je još rekao, posebno ga brine to što je Živić ranije imao zdravstvenih problema zbog čega je njegovo opšte stanje ozbiljno narušeno.

– Svi znamo da je Marko vodio bitku s opakom bolešću iz koje je izašao kao pobednik. Baš zbog toga imunitet mu je trajno narušen, pa borba sa kovidom u njegovom slučaju neće biti naivna – završio je on.

U bolnici „Dr Dragiša Mišović“ potvrdili su za Alo! da je glumac na Odeljenju intenzivne nege te ustanove, ali su odbili da daju prognozu.

– Gospodin Živić je na respiratori i njegovo stanje je zasad nepromenjeno – kratko su rekli.

Posle Nataše se nije ženio

Marko Živić bio je u braku sa glumicom i voditeljkom Natašom Pavlović. Brak je trajao četiri godine. Mnogi su mislili da je njihova ljubav filmska, ali nepremostive karakterne razlike dovele su ih do sporazumnog razvoda.

– Čujemo se kada su praznici, Nova godina, rođendani. Kada se sretnemo, lepo popričamo. Mislim da je to normalno. Možda su neka tuđa iskustva traumatičnija, moje nije – izjavio je jednom prilikom glumac o odnosu sa bivšom suprugom.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime