PRE 17 GODINA GORAŽDEVCEM SU ODJEKIVALI JECAJI RODITELJA: Ovo su najpotresniji prizori (FOTO) (VIDEO)

0

U vreme navodnog mira i u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika Kfora i brojnih međunarodnih policajaca, albanski ekstremisti su rafalom iz automatskog oružja 13. avgusta, 2003. godine pucali na osamdesetak dece koja su se kupala na Bistrici

Tog 13. avgusta 2003. godine Goraždevac su zaparali zvuci rafalne paljbe i jecaja roditelja. Grupa od pedesetoro srpske dece kupala se u reci Bistrici, kada je iz obližnje šume na njih ispaljena kiša metaka.

Prošlo je tačno 17 godina od ubistva dece u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji, kada su 13. avgusta 2003. godine teroristi kukakvički otvorili vatru i usmrtili Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), i teško ranili Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

U vreme navodnog mira i u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika Kfora i brojnih međunarodnih policajaca, albanski ekstremisti su rafalom iz automatskog oružja 13. avgusta, 2003. godine pucali na osamdesetak dece koja su se kupala na Bistrici.

Pripadnici civilne misije Ujedinjenih nacija su obećali da će prevrnuti svaki kamen da pronađu ubice nevine dece.

Obećanje se završilo saopštenjem da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz kalašnjikova.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime