PREDSEDNIK OBJAVIO SABLASNU FOTOGRAFIJU: Misli da to može biti samo 1 STVAR, ostaćete BEZ TEKSTA (FOTO)

0
Foto: Printscreen/Twitter/@lopezobrador_

Na fotografiji, koja je napravljena noću, vidi se drvo sa granom koja formira nešto što liči na oreol ili kosu i sa “očima” u sredini, koje mogu biti zvezde

Predsednik Meksika podelio je fotografiju na Tviteru za koju tvrdi da je dokaz postojanja mitskog šumskog duha sličnog vilenjacima iz evropske mitologije.

Činilo se da je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador bio ozbiljan u svojoj analizi fotografije koju je napravio jedan inženjer. Sudeći po tome što je napisao veruje da je na njoj “aluks” – nestašni šumski duh iz folklora Maja.

– Podelio sam dve fotografije nastale tokom nadgledanja radova na pruzi Maja: jednu, koju je slikao inženjer pre tri dana, na kojoj je izgleda aluks, a drugu, Dijega Prijeta sa sjajnom pre-hispanskom skulpturom u Ek Balamu. Sve ovo je mistično – napisao je Lopez Obrador, koji je na čelu Meksika od 2018. godine.

Prema tradicionalnom verovanju Maja, “aluksi” su mala, nestašna stvorenja koja naseljavaju šume i polja i sklona su smicalicama, poput skrivanja stvari. Neki ljudi im ostavljaju sitnice kao ponudu kako bi se umirili.

Na fotografiji, koja je napravljena noću, vidi se drvo sa granom koja formira nešto što liči na oreol ili kosu i sa “očima” u sredini, koje mogu biti zvezde.

Inače Lopez Obrador je tokom svog mandata posvetio dosta pažnje poštovanju domorodačkih kultura i verovanja.

Inženjeri i radnici na poluostrvu Jukatan grade turističku prugu za razgledanje krajolika i spomenika stare civilizacije Maja, nalik našoj Šarganskoj osmici. Smatra se da je ovaj projekat posebno drag predsedniku.

Izvor: Espreso/Objektiv/mirror.co.uk

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime