Prekinuo ZAVET ćutanja: Bivši ministar otkrio pravu istinu o ubistvu Đinđića i predaji Legije!

0
Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP / Profimedia

Za Jočića ne postoje tajne kada priča o ubistvu premijera Zorana Đinđića, već samo činjenice

Nekadašnji ministar policije Dragan Jočić izjavio u intervjuu, koji je 2015. godine dao za “Nedeljnik”, da je predaja i hapšenje Milorada Ulemeka Legije trebalo je da bude događaj koji će izazvati olakšanje kod svih, jer je najopasniji begunac i državni neprijatelj broj jedan postao dostižan pravdi.

Umesto toga, počela je zlonamerna zamena teza. Stvarala se takva atmosfera u javnosti da više nije bilo bitno to što je uhapšen, već zašto je uhapšen”, rekao je Jočić u prvom intervjuu “Nedeljniku”, nakon teške saobraćajne nesreće, u kojoj je ostao nepokretan.

– Nas su napadali pitanjima kako smo ga sproveli u zatvor, a da druge nisu pitali zašto su usred dana neke iz zatvora izvodili na ručak ili nekima nosili darove u pritvor – rekao je Jočić.

Za Jočića ne postoje tajne kada priča o ubistvu premijera Zorana Đinđića, već samo činjenice.

– Gledam na to kao na tragediju kojoj je prethodio potpuni haos u celokupnom bezbednosnom sistemu države. To je bilo vreme kada su kriminalci pravili aranžmane sa državom i bili prijatelji sa delom tadašnje vlasti. Desilo se izmeštanje moći iz ruku vlasti i građana u ruke kriminalaca – rekao je Jočić.

Đinđićevo nastojanje da organizovani kriminal dovede pod kontrolu sigurno je predstavljalo veliku prepreku za neke ljude oko njega, naveo je bivši ministar.

On je naznačio da od momenta kada je izabran za ministra, i da je hteo, više nisam imao izbora kako da živi.

Izvor: Nedeljnik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime