Preminula jutjuberka Kika Đukić

0

Srpska influenserka Kristina Kika Đukić, izvršila je samoubistvo, a javnost je o tome obavestila njena prijateljica, influenserka Laura Tešanović.

– Obaveštenje: na našu veliku žalost moram da vas obavestim da Kika više nije sa nama. Želim ovim putem da izjavim saučešće njenoj porodici i svim ljudima koji su je voleli i poznavali… Volim te, Kiko, zauvek, počivaj u miru – stoji na Instagram nalogu Kikine prijateljice.

Sudeći po Laurinoj prethodnoj objavi na kojoj je ostavila brojeve za kontakt za prevenciju samoubistva, Kika je izvršila samoubistvo.

Informaciju o smrti mlade influenserke potvrdila je i njena majka Nataša Đukić, objavom na Instagramu.

„Sa ogromnim bolom vas obaveštavam da je moja Kika juče preminula. O datumu sahrane ću vas obavestiti“, napisala je ona.

Influenser Miloš Bajić, poznatiji kao Miloš HD, takođe se oprostio od Kike:

– Sve što bih želeo da kažem, a ima mnogo toga, sada bi bilo suvišno. Počivaj u miru mala, volim te i neka te anđeli čuvaju.

Miloš je otkrio da se sumnja na samoubistvo:

– Najviše bih voleo da ovo i jeste glupa šala ili prenk, ali nije. Situacija je ozbiljna i ne mogu svima da odgovorim trenutno, sumnja se na samoubistvo, i ne mogu više ništa da pišem – otkrio je influenser.

Premda su češće dečaci njenih godina igrali igrice, Kika je pokazala da i devojčice mogu da budu vrlo uspešne u tome. Zato je u martu 2015. godine pokrenula svoj „Ju Tjub“ kanal „K1KA“ na kome je svakog dana postavljala klipove na kojima igra popularni „Minecraft“. S obzirom na to da je u to vreme bila jedan od retkih ženskih igrača koji uživaju u toj igrici, za samo desetak dana sakupila više od hiljadu pretplatnika. Iz dana u dan je postavljala nove sadržaje, pa je njen kanal postao jedan od najbrže rastućih domaćih kanala na „Ju Tjubu“.

Kristina Đukić je rođena 2000. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu, a pošto nije bila odličan đak i nije imala dovoljno bodova da u prvom krugu upiše srednju školu koju je želela, majka ju je upisala u srednju železničku školu. Kako je u jednom videu ispričala, prvi dan je umesto u Železničku otišla u Elektrotehničku školu „Rade Končar“. Rukovodstvo škole je posle prvog časa došlo do zaključka da je nema ni na jednom spisku, te su je uputili u Železničku koja je udaljena dvestotinjak metara od te škole. Upisana je u razred mašinovođa, ali se tu nije dugo zadržala nego se „prebacila“ u trgovačku školu.

U istoj ispovesti je svojim pratiocima priznala da su je svi ispočetka znali kao devojku koja je „promašila“ školu, a potom i po tome što je jutjuberka i gejmerka. Kako je jednom prilikom kazala odličan je đak, ali i da ima dovoljno vremena da se posveti snimanju klipova za „Ju Tjub“. Preko „Minecrafta“ do najbrže rastućeg kanala na Balkanu.

„Strimujući“ igrice Kika je vrlo brzo stekla veliku popularnost među drugim igračima. Bila je jedna od prvih devojčica koje „strimuju“ dok igraju igrice, pa je bilo podeljenih mišljenja. Dok su neki podržavali njenu hrabrost, drugi nisu blagonaklono gledali na to što devojčica igra igrice namenjene dečacima. Do prvih hiljadu pretplatnika je stigla za samo mesec dana, dok ju je godinu dana kasnije pratilo skoro 50 hiljada korisnika „Ju Tjuba“ sa prostora cele bivše Jugoslavije. Bilo je neobično to što devojčica igra igrice i takav sadržaj objavljuje na toj platformi, te je kanal „K1KA“ postao jedan od najbrže rastućih na Balkanu. Svoje pratioce zvala je „mackenzi“, a pored „Ju Tjuba“, ima „armiju“ fanova i na društvenim mrežama.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja. Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Izvor: Mediji

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime