Preminuo glumac DŽon Čalis, legendarni Bojsi iz serije „Mućke”

0
(Фото Википедија)

LONDON – Britanski glumac DŽon Čalis, popularni Bojsi iz serije „Mućke”, preminuo je danas u 80-oj godini.

NJegova porodica je saopštila da je umro „mirno u snu, nakon duge borbe sa kancerom”, prenosi Bi-Bi-Si.

„Zauvek će biti voljen kao Bojsi i jer je ostavio veliko nasleđe u svom poslu koje će nastaviti da nam pričinjava zadovoljstvo i mami osmehe još dugo godina”, navela je njegova porodica, javlja Beta.

On je nekoliko puta posećivao Beograd, a pre mesec dana je objavljeno da je podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva.

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama. Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji Mućke.

Del Boj: Teško mi je da razmišljam o svetu bez Bojsija

LONDON – Engleski glumac ser Dejvid DŽejson, najpoznatiji po ulozi Del Boja u seriji „Mućke” uputio je saučešće porodici zbog smrti kolege DŽona Čalisa i poručio da mu je teško da razmišlja o svetu bez njega.

U saopštenju koje je objavio na Tviter nalogu „Mućki”, DŽejson je rekao da je Čalis, koji je tumačio ulogu Bojsija u „Mućkama”, bio divan čovek, odličan glumac i njegov prijatelj više od 40 godina.

„Tako tužne vesti”, naveo je DŽejson i uputio saučešće porodici u ovako „neverovatno tužno vreme”, prenosi Tanjug.

Čalis je preminuo danas u 79. godini, a njegova je porodica saopštila da je umro mirno u snu, posle duge borbe sa rakom.

Vesić: Bojsi će dobiti ulicu u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će jedna ulica u Beogradu poneti ime britanskog glumca DŽona Čalisa, popularnog Bojsija iz serije „Mućke”, koji je preminuo danas u 80-oj godini.

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je naveo da će se to desiti za treću godišnjicu njegove smrti.

„To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa”, rekao je Vesić.

Domaći mediji su pre mesec dana objavili da je Čalis podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva, a Vesić je rekao da je odluka o tome trebalo da bude doneta tokom naredne nedelje.

„Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja”, kazao je zamenik gradonačelnika Beograda, javlja Beta.

Čalisova porodica je danas saopštila da je on umro „mirno u snu, nakon duge borbe sa kancerom”, prenosi Bi-Bi-Si.

„Zauvek će biti voljen kao Bojsi i jer je ostavio veliko nasleđe u svom poslu koje će nastaviti da nam pričinjava zadovoljstvo i mami osmehe još dugo godina”, navela je njegova porodica.

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama.

Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji „Mućke”.

www.politika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime