PREMINUO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH SRBA U DIJASPORI

0
Foto: Screenshot Yotube

Mesto i tačno vreme komemoracije biće naknadno objavljeni

Predsednik Fondacije Studenica, osnivač i prvi predsednik organizacije srpske dijaspore Kongresa srpskog ujedinjenja, jedan od najuspešnih i najpoznatijih Srba u dijaspori Miroslav Majkl Đorđević, preminuo je danas u 87. godini u San Francisku.

Kako se navodi u saopštenju Fondacije Studenica, ovaj srpski rodoljub i dobrotvor kome je Srbija bila u srcu, ostaće upamćen po tome što je preko tri decenije nesebično pomagao, stipendirao i podržavao mlade srpske naraštaje, kao i po lobiranju za Srbiju i srpske interese u Kongresu i Senatu SAD.

Bio je osnivač i prvi predsednik najaktivnije organizacije srpske dijaspore Kongresa srpskog ujedinjenja (Serbian Unity Congress), koja se hrabro i odlučno borila za nacionalne interese Srba u Srbiji i Bivšoj Jugoslaviji, Veća za demokratske promene i Fondacije Studenica koja već trideset godina pomaže srpske studente u Srbiji, Republici Srpskoj i regionu.

„Majkl Đorđević je bio nastavljač srpske zadužbinarske tradicije, ona posebna retka osoba koja se ponekad javi u životima srećnih od nas, i čini nas ponosnim što smo imali privilegiju da ga poznajemo i da bude deo naših života“, navodi se u saopštenju.

Miroslav Majkl Đorđević biće sahranjen u Kaliforniji, 24.maja, a u Beogradu je planirana komemoracija 6. juna. Mesto i tačno vreme komemoracije biće naknadno objavljeni

(Espreso / Telegraf)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime