PREMINUO MLADIĆ KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Dragan izgubio životnu bitku, prijatelj zbog terapije za njega PRODAVAO KOLA

0
Foto: Facebook/Danijel Sokcanic

Dragan Savić Cviki (29) iz Mačvanskog Metkovića, koji je pre godinu i po ujedinio Mačvu u borbi sa teškom bolešću, izgubio je životnu bitku.

Preminuo je u šabačkoj bolnici gde je bio hospitalizovan nakon štu mu se pre desetak dana zdravstveno stanje pogoršalo.

Draganu je dijagnostikovan tumor na mozgu koji je u julu 2022. godine odstranjen, kao i novi koji se postoperativno javio na kičmenoj moždini. Posle operacija je otpušten na kućno lečenje pošto zbog fizičke iscrpljenosti nije mogao da podnese više od četiri seanse zračenja.

Na inicijativu njegovog prijatelja veterinara Miroslava Erića odmah je pokrenuta humanitarna akcija kojom je obezbeđen novac za terapiju koja je mladića „podigla iz mrtvih“. Jedan od prijatelja je čak ponudio i svoj automobil na prodaju kako bi se skupio novac za Draganovo skupo lečenje.

 

 

U klubovima su organizovane žurke, a na društvenim mrežama aukcije ljubimaca, knjiga i automobila…

Preko Crvenog krsta Bogatića i pojedinačno veliki broj humanih ljudi je uplaćivao novčane priloge za Draganovo lečenje.

Posle nekoliko meseci Dragan se potpuno oporavio i redovno je odlazio kod lekara na kontrole. Pre desetak dana mu je pozlilo i primljen je u bolnicu u Šapcu gde je juče preminuo.

Dragan Savić Cviki biće sahranjen sutra u rodnom mestu.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime