PROCURIO NIKAD VIĐENI SNIMAK MILOŠEVIĆA IZ ZATVORA PRED PUT U HAG!

2
Slobodan Milošević pred izručenje, Foto: Prentscren

Na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu “Eagle”

Novinar Stefan Cvetković, koji je svojim objavama već nekoliko puta uzburkao srpsku javnost, pre nekoliko sati na svom Fejsbuk profilu, objavio je snimak u kom se vidi nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, navodno, pre samog transfera iz Tuzle (BiH) u Hag 2001. godine.

Kako prenose beogradski mediji, na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu “Eagle” u Bosni i Hercegovini, u pratnji jednog lica u vojnoj uniformi. Posle ulaska Milošević je u društvu policajca sa kojim, reklo bi se prema snimku, mirno razgovara.

U jednom trenutku on ustaje i sa policajcem stoji nasparam nepoznate osobe, a onda na kratko seda pa nastavlja da hoda po prostoriji. Sa Miloševićem i policajcem nalazi se još jedna uniformisana osoba.

Na snimku se dalje (01:42) vidi kako Milošević i dalje mirno razgovara sa osobama koje su sa njim u prostoriji, pa u jednom trenutku uzima i cigaretu. Nakon toga na snimku se vide ukupno tri uniformisana lica i policajac sa početka snimka.

Snimak pred izručenje Slobodana Milošević iz Bosne i Hercegovinе za Holandiju 2001

Gepostet von Stefan Cvetkovic am Donnerstag, 22. August 2019

PUTANJA MILOŠEVIĆEVOG PRIVOĐENJA U HAG

Prema podacima dostupnim srpskoj javnostni, oko 19 časova, 28. juna 2001. godine započelo je Miloševićevo privođenje u Hag. On je stigao u beogradsko naselje Banjica, praćen samo jednim mercedesom, gde su ga čekala tri helikoptera i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Nakon što su mu pročitana prava, i to na insistiranje Kuritsa, Milošević se uputio ka helikopteru, a onda zastao i izgovorio čuvenu rečenicu: “Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?”.

Put iz beogradskog naselja Banjica, vodio je u Bosnu, odnosno Tuzlu. U Tuzli, u kampu “Eagle” ga je sačekao poručnik Endi Milani, narednik “Delta force” odreda.

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je, navodno, sa njim razgovarao o tome kako je najbolje namestiti kameru, koji kadar i kako se koristi zum.

O njegovoj opuštenosti svedoči i snimak, koji je navodno, trenutak u kome se Milošević nalazi u Tuzli, odakle je odveden u Hag.

Espreso

2 Komentari

  1. sva ona govna,koja su imala bilo kakvu vezu za isporuku odnosno predaju stranoj drzavi poslednjeg Srpskog drzavnika,moraju odgovarati kao i za sve ostale junake koje su isporucili. stoko bolesna.

  2. Šešelj je u više navrata prebacio Čedi Ciganinu da je uzeo milione , koje su obećali amerikanci, za izručenje Miloševića, ako je tačno , Čeda i kazamat , ako nije , onda Šešelj za klevetu !!!

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime