PROROČANSTVA SIMPSONOVIH ZA 2022. GODINU UVELIKO SE OSTVARUJU: Ako sve bude kako su rekli, ne piše nam se dobro!

0

Tokom 32 sezone, „proročanska“ animirana serija je zaslužna za predviđanje mnogo čega!

Simpsonovi su mnogo puta uspeli da predvide budućnost. U izobilju zastrašujućih predskazanja, nije mali broj onih u koje je teško poverovati, poput Kamale Haris u ljubičastoj odevnoj kombinaciji ili Toma Henksa zaraženog koronavirusom.

Davne 1995. prikazali su jednog od svojih likova kako nosi sat koji možete koristiti kao telefon. Trebalo je 20 godina da Apple Watch ugleda svetlost dana.

2000. godine, 16 godina pre stvarnog događaja, “Simpsonovi” su predvideli da će se Donald Tramp kandidovati za predsednika, čak su uspeli da predvide da će pobediti. I to je samo deo neverovatnih poklapanja.

Žuta porodica je tokom više od 30 sezona predviđala stotine situacija i predviđala budućnost. A evo šta je interesantno za ovu godinu!

Pandemija kororne i dalje traje

Jedno od predviđanja ticalo se ponovnog izbijanja koronavirusa, baš ono što se i dogodilo u zemljama koje se suočavaju sa trećim ili četrtim talasom korone. Ovakva situacija je u seriji prikazana upotrebom kupole u Springfildu u kojoj su građani bili potpuno izolovani.

Hrana virtuelne stvarnosti

Prema Simpsonovima, za 2022. godinu se predviđaju digitalni obroci, odnosno mogućnost konzumiranja namirnica preko virtuelne aplikacije za hranu. Tako se u jednoj od epizoda smeštenoj u 2030. godinu mogu videti Mardž i Homer koji hranu unose preko hologramskog elektronskog uređaja.

2021. godine naučnici za hranu sa Univerziteta Kornel otkrili su da sir konzumiran u okruženju virtuelne stvarnosti ima bolji ukus, dok turstička agencija „Royal Caribbean“ pokušava da razvije tehnologiju kojom bi svojim gostima pružila iskustvo konzumiranja hrane u virtuelnoj stvarnosti na svojim krstarenjima.

Kolonizacija Marsa

Ovako je to izgledalo pre mnogo godina u jednoj epizodi Simpsonovih: Liza želi da ide na Mars, pa se prijavljuje za jednosmerno putovanje na Crvenu planetu iako se Mardž sa tim ne slaže. Rezultat toga je da se na kraju cela porodica prijavljuje za putovanje 2026. godine.

Zvuči poznato, zar ne?

San Elona Muska o odlasku na Mars o kome se danas toliko priča, mogao bi ove 2022. godine biti korak bliže ostvarenju, kada njegova kompanija SpaceX bude lansirala raketu Starship po prvi put u orbitu. U planu je slanje prvo tereta koji će prvim “marsovcima” pružiti povoljne uslove za preživljavanje na ovoj planeti, a dve godine kasnije na istom brodu biće još korisnog tereta i prvih potencijalnih ljudi koji bi boravili na Marsu.

Roboti zauzimaju svet

U jednoj od epizoda Simpsonovi su posetili zabavni park gde su roboti upravljali svakom vožnjom, dok nisu izgubili kontrolu i ubili ljude oko sebe.

Juergen Schmidhuber, poznat kao „otac veštačke inteligencije“, nedavno je spekulisao da bi roboti mogli da zauzmu svet kakav poznajemo već za nekoliko decenija.

Leteća vozila

Konačno, jedno od predviđanja kome se mnogi nadaju u ovoj godini je dolazak letećih automobila.

Prema epizodi „Future drama“, tokom narednih 12 meseci to će se i desiti. Automobili na nebu biće naša stvarnost i ljudima će mnogo olakšati život.

Nije da ovo nismo i ranije gledali u filmovima poput „Povratak u budućnost“ i „Hari Poter“, baš kao što više nije tako malo verovatno da će prvi leteći automobili uskoro leteti na nebu iznad nas, s obzirom na najave na tržištu – već se i ostvaruje.

Stil.kurir.com

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime