Puč u DS: Smena Lutovca – naslediće ga Čomićeva ili Vučkovićeva!

0

Odustajanje od bojkota izbora približilo je pojedine lidere DS Sergeju Trifunoviću koji je prvi izašao sa pričom o besmislu bojkota.

Međutim, takav odnos prema bojkotu je oštro podelio DS. Trenutni predsednik DS Zoran Lutovac je i dalje privržen ideji bojkota izbora i saveza sa Đilasom.

Da bi izvukli DS od saveza sa Đilasom, Jeremićem i Boškom Obradovićem u septembru grupa funkcionera DS planira da smeni Lutovca. Njihov cilj je savez sa Sergejem Trifunovićem i PSG. Tako bi prozapadna opozicija išla u dve kolone – narodnjačka koju čine Jeremić, Đilas i Obradović i građanska koju čine DS i PSG. Ovom su komovale strane ambasade koje žele da na taj način ojačaju prozapadnu opoziciju i da oslabe svaku drugu.

 

– Političke posledice davanja legitimiteta neslobodnim i nepoštenim izborima sprovedenim u medijskom mraku bili bi pogubni po naše društvo i građane. Od odlučnosti i istrajnosti građana da se svi zajedno izborimo za nešto što nam pripada – slobodne izbore i normalno društvo – zavisiće političke posledice bojkota. Dakle, od nas zavisi – rekao je Lutovac za Danas.

Demokratska stranka je nedavno razmatrala “slučaj” narodnih poslanica Nataše Vučković i Gordane Čomić, koje su učestvovale u radu skupštinskih odbora i zaključila da bojkot parlamenta uključuje i rad odbora. U javnosti su pominjane čak i disciplinske mere za one koji se ne pridržavaju toga.

Mada je Lutovac branio Čomićevu i Vučkovićevu što su prisustvovale sednici skupštinskog Odbora za ustavna pitanja smatrajući da se time ne narušava bojkot parlamenta, upravo to krilo DS koje je protiv bojkota planira da mu se odužiti tako što će ga skinuti sa liderske pozicije u stranci i dovesti na čelo DS nekog od njih dve koje će ući u savez sa Sergejem. Tako će Sergej Trifunović preuzeti kontrolu nad DS-om iako se mnogima u DS-u od toga okreće u stomaku.

 

Novi centar

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime