Putin poslao jasnu poruku: Ako mi on zatraži pomoć, specijalisti su spremni i Rusija odmah kreće!

0
Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

Peskov novinarima potvrdio čvrst stav Rusije

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika, saopštio je da ne zna da li je predsednik Sirije Bašar al-Asad zatražio pomoć zbog sebe i supruge zaražene virusom korona, ali je izrazio uverenje da će predsednik Rusije Vladimir Putin odmah razmotriti stvar ako je Asad zatražio pomoć.

– Iskreno, nemam informacije o tome kako se postupa sa predsednikom i njegovom suprugom, takođe ne znam da li je tražio bilo kakvu pomoć – rekao je Peskov pred novinarima.

– Ali siguran sam, kao što znate da ruski specijalisti imaju veliko iskustvo i stekli su veliko iskustvo u lečenju od virusa i ne sumnjam da će, ukoliko postoji bilo kakav zahtev, predsednik Putin to, naravno, razmotriti odmah – dodao je Peskov.

Peskov je takođe izrazio nadu da je zaraza kod predsednika Asada i njegove supruge virusom korona blaga i da će steći potreban imunitet.

U ponedeljak je sirijsko predsedništvo saopštilo da su predsednik Bašar al-Asad i njegova supruga zaraženi novim virusom korona, objašnjavajući da je njihovo stanje stabilno i da će nastaviti svoj posao tokom kućnog karantina, koji će trajati dve ili tri nedelje.

Nakon što su osetili blage simptome slične onima kod infekcije koronom, predsednik Asad i gospođa Asma Al-Asad sproveli su PCR test, a rezultat je pokazao da su zaraženi virusom, znajući da su dobrog zdravlja i u stabilnom stanju i da će nastaviti sa radom tokom kućnog karantina, koji bi trajao dve ili tri nedelje – pisalo je u saopštenju sirijskog Predsedništva.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime