PUTIN POSLAO PORUKU ORBANU!

0
Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je pobedu na parlamentarnim izborima održanim u nedelju

Predsednik Rusije Vladimir Putin, uputio je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu čestitku povodom pobede na izborima koji su juče održani u Mađarskoj.

Putin je u telegramu koji je uputio Orbanu izrazio uverenje da je „razvoj partnerstva dve države u skladu sa interesima građana Rusije i Mađarske“.

Kako su istakli iz Kremlja, Putin je u čestitki izrazio uverenje da, „uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, dalji razvoj bilateralnih partnerstava u potpunosti odgovara interesima naroda Rusije i Mađarske“.

Podsetimo, premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je pobedu na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, nakon što je stranka Fides, čiji je lider, osvojila više od polovine glasova.

Orban je u svom pobedničkom govoru pomenuo i Srbiju.

– Svet može videti da Mađarska ima dobro srce za svoje američke prijatelje, Poljake, Italijane, Špance, Srbe, Austrijance. Ceo svet je večeras u Budimpešti mogao da vidi da su demohrišćani, konzervativci, patriotska politika pobedili. Šaljemo poruku Evropi da ovo nije prošlost, ovo je budućnost – rekao je Orban.

On je dodao da je trijumf bio ubedljiv.

– Naša pobeda je ogromna. Vidi se čak i sa Meseca, ali svakako je vide i u Briselu – izjavio je Orban.

(Espreso/Telegraf.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime