Putin pozvao Erdogana, a posle razgovora svi su počeli da pričaju o „peglanju“, evo šta se zapravo desilo dok su bili na vezi

0

Pres služba Kremlja je juče izvestila da su Putin i Erdogan razgovarali o razvoju događaja u zoni sukoba oko Nagorno-Karabaha

Pitanje učešća Turske u pregovorima o „peglanju“ sukoba oko Nagorno-Karabaha nije bio predmet telefonskog razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„To nije bilo na dnevnom redu“, rekao je Peskov, napominjući da samo sukobljene strane – Jermenija i Azerbejdžan – mogu da daju saglasnost za učešće države u procesu donošenja nagodbe, preneo je TAS S.

Pres služba Kremlja je juče izvestila da su Putin i Erdogan razgovarali o razvoju događaja u zoni sukoba oko Nagorno-Karabaha.

Ruski predsednik je rekao Erdoganu o svojim kontaktima sa liderima Azerbejdžana i Jermenije i preduzetim koracima za što skorije postizanje prekida vatre i deeskalacije krize.

Peskov je istakao da u regionu nema dugotrajnog prekida vatre.

„Sukobi se i dalje nastavljaju i to izaziva žaljenje i zabrinutost“, rekao je Peskov.

Tanjug, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime