Putin se tačno u ponoć obratio građanima Rusije: Ovo će zauvek promeniti svet kakav poznajemo!

0
Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin tradicionalno je u ponoć čestitao stanovnicima Rusije Novu 2021. godinu, poželevši im dobro zdravlje, veru, nadu i ljubav.

Putin je rekao da nisu sada svi za novogodišnjom trpezom, da se još mnogo ljudi nalazi u bolnicama i da je siguran da svi oni osećaju kako ih podržava porodica i prijatelji.

Ruski predsednik je upozorio da epidemija još nije u potpunosti zaustavljena i da borba sa njom ne prestaje ni na minut.

“Lekari i medicinske sestre, ekipe hitne pomoći i dalje hrabro rade. Mnogi od njih su ove praznične noći na dežurstvu. Zaposleni u hitnim službama, naši vojnici u žarištima van granica Rusije, naši mirovnjaci i jedinice vojske i flote isto tako neumorno, sa velikom odgovornošću izvršavaju najteže zadatke”, rekao je Putin i zahvalio svima koji su danonoćno na dužnosti, prenosi Sputnjik.

Putin je rekao da se čini da je 2020. godina preuzela na sebe teret nekoliko godina i da je, novi opasni virus izmenio, preokrenuo uobičajeni način života, rada, naterao nas da preispitamo, izmenimo mnoge planove.

Ali, svet je tako uređen da su u njemu iskušenja neizbežna, istakao je Putin i naglasio da nas ona nas podstiču da se pažljivije zagledamo u život, da oslušnemo svoju savest, odbacimo nebitne stvari, taštinu i da istinski cenimo ono najvažnije.

Iskušenja i nevolje moraju proći, tako je uvek bilo, naglasio je Putin i ukazao da najvažnije ostaje sa nama, sve ono što nas čini plemenitim i snažnim – ljubav, međusobno razumevanje, poverenje i podrška.

“Stoga želim da sve poteškoće odlazeće godine što pre odu u zaborav”, poželeo je Putin sunarodnicima.

Tanjug, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime