RASKOL: Nemanja Šarović podneo ostavku u SRS

0

Jedan od čelnika SRS Nemanja Šarović podeo je danas ostavku na sve funkcije i članstvo u stranci.

On je to učinio jer, kaže, očigledno da on i predsednik radikala Vojsilav Šešelj imaju različite poglede na prilike u Srbiji i na pravac delovanja stranke.

“Zato smatram da je jedina prava i ispravna odluka da se povučem iz organizacije koju je on osnovao i da borbu za ostvarenje ideala u koje bezrezervno verujem nastavim samostalno”, naveo je Šarović u ostavci koju je dostavio i Tanjugu.

Podsećamo, na prošlonedeljnoj sednici Centralne otadžbinske uprave, najvišeg organa SRS-a, na kojoj je trebalo da bude analiziran debakl ove stranke na nedavno završenim parlamentarnim izborima, došlo je do žestokog sukoba između Vojislava Šešelja i Šarovića.

“Šarović je Šešelja optužio da je dva meseca pred izbore kupio džip od 150.000 evra, a da za kampanju nije hteo da da ni jedan jedini dinar. Rekao mu je da je nemoralno iz takvog džipa glumiti da brani sirotinju”, objavili su mediji navode iz vrha SRS-a.

Lidera radikala ove primedbe nisu pogodile, odgovorio je Šaroviću da je ljubomoran što on nema takav džip, te da mu ga je kupio čovek koji je pročitao njegovu knjigu.

“Šešelj je rekao da mu je džip kupio čovek koji je pročitao njegovu knjigu od 3.000 strana i da je, oduševljen njome, odlučio da mu pokloni automobil. Rekao je da je fan, da je hteo da kupi i skuplji džip, ali je je on skroman pa su tako našli kompromis za ovaj koji mu je kupljen”, novodi izvor Blica.

Šarović nije jedini koji je iskazao nezadovoljstvo postupcima lidera radikala, već je to učinio veliki broj članova navišeg organa SRS-a, a nekima, za koje je Šešelj procenio da predstavljaju opanost, nije dozvoljen ulazak na sednicu uprave.

Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime