„RAT U UKRAJINI MOŽE DA SE ZAVRŠI ZA NEDELJU DANA!“ Beloruski predsednik ŠOKIRAO: Prozvao države od kojih SVE ZAVISI!

0

Lukašenko se pridružio Putinu i drugim liderima koji predstavljaju Zajednicu nezavisnih država, ili ZND, u petak u Kazahstanu.

Sukob u Ukrajini može biti rešen u roku od nedelju dana, a to zavisi od Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu za En-Bi-Si, čije izjave je u subotu citirala agencija BelTA. „Sve zavisi od SAD i UK. Ako sutra shvatite da treba da sednemo za pregovarački sto i nađemo rešenje, verujte mi, naći ćemo rešenje u roku od nedelju dana“, rekao je Lukašenko.

Podsetimo, Lukašenko je u petak rekao da Rusija ima nuklearno oružje sa razlogom i da ne treba Putin da se oseća „kao da je sateran u ćošak“. „Ako saterate osobu ili državu u ćošak, postoji samo jedan izlaz – napred. Zato ne prelazite crvene linije, ne možete ih preći“, rekao je Lukašenko za NBC Keir Simonsu na marginama regionalnog samita postsovjetskih lidera u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Upitan da li je njegov ruski kolega spreman da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Lukašenko je dao apokaliptični ton, ali je i umanjio mogućnost upotrebe nuklearnog oružja kao nepotrebnu i samoubilačku. „Ako dođe do, ne daj Bože, napada na teritoriju Ruske Federacije, Rusija može, ako je potrebno, da upotrebi sve vrste naoružanja. Nikada, nikada predsednik Putin ili rusko rukovodstvo nisu postavili za cilj upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini“, rekao je on.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime