RHMZ SE UPRAVO SADA HITNO OGLASIO: Izdato veliko upozorenje, PAZITE SE DOBRO

0
Foto- Printskrin

RHMZ je saopštio da će danas biti svežije u odnosu na prethodni period

U naredna dva sata u Banatu i istočnoj Srbiji očekuje se ponegde kratkotrajna kiša, a na području zapadne i jugozapadne Srbije se očekuju lokalne pojavom pljuskova sa grmljavinom.

To se navodi u najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdatoj u 13:30 časova, a koji je prethodno u 11:00 časova izdao upozorenje da se i na području istočne Srbije ponegde očekuju i izolovane pojave pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ je saopštio da će danas biti svežije u odnosu na prethodni period, a da se očekuju i lokalnim pljuskovi i grmljavina.

Te vremenske nepogodne će posle podne i uveče pogoditi centralnu, južnu i istočnu Srbiju, a ponegde će biti i intenzivnije uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Danas pljuskovi i grmljavina

Danas će, prema vremenskoj prognozi, biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme).

Iz RHMZ-a su najavili i moguću pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Moguća izlivanja šest reka

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje, da će na pojedinim rekama tokom današnjeg i sutrašnjeg dana biti moguća manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.

To se odnosi na slivove Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice.

Povećan vodostaj Dunava do 5. septembra

RHMZ je takođe izdao hidrološku najavu da će na Dunavu biti povećani vodostaji, ali bez dostizanja dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Povišeni vodostaji će biti, prema njihovoj prognozi, od 31. avgusta do 05. septembra.

(Espreso/Blic)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime