RODITELJI TREBA DA DONESU VAŽNU ODLUKU! Tiodorović o polasku dece u školu: Dete se ne razvija psihološki, ako uči onlajn

0

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović je istakao da roditelji treba da donesu važnu odluku o polasku svoje dece u školu

Tiodorović je apelovao na roditelje da mudro donesu odluku o mališanima koji će ići u školu, ili učiti online, i objasnio zbog čega je to važno.

„Deca moraju da pođu u školu, odnos nas i dece mora biti takav da živimo sa koronom i shvatimo da je oko nas, ali možda i u nama. Posebno prvaci i drugi razred, trebalo bi da budu u školi. Nema socijalno-psihološkog razvoja deteta ako uči online. To je veoma važna odluka, koju ćemo doneti zajedno sa roditeljima. Škola će kontrolisati u kakvom su deca stanju, i da njihov smeštaj bude takav da mogu da drže distancu,“ rekao je on za Prva TV.

„Pozivam roditelje da donesu važnu odluku sa stanovišta zdravlja deteta, za njegov razvoj, duhovno i društveno zdravlje važno je da bude među decom, da se razvija kao ličnost i mladi organizam koji će sutra biti deo našeg društva. Niko ne primorava roditelje, pitanje je samo kako ćemo kao društvo shvatiti da je koronavirus tu, a naša deca moraju da se razviju,“ rekao je on.

(Kurir.rs/Prva.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime