RUSIJA PRIPAJA KAZAHSTAN?! Šojgu odmah odgovorio

0
Foto: Printskrin Intermagazin

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu nazvao je fantazijama saopštenja da Rusija navodno želi da priključi sebi Kazahstan.

Novinar portala „Tengrinews“ u intervjuu sa Šojguom primetio je da u republici „postoje oni koji ozbiljno misle da Rusija želi da pripoji sebi Kazahstan“.

– Znate, ovakve vrste pitanja strpljivo slušam, samo zato što ste vi veoma obrazovani, veoma pametan i, neću kriti, veoma šarmantan čovek koji odlično poznaje istoriju i razume je. Međutim, prestanimo sa fantaziranjima – rekao je Šojgu.

Po njegovim rečima, „može se mnogo diskutovati, ali nas (Rusiju i Kazahstan) odavno vezuju bratski odnosi. Ne postoji apsolutno nikakav razlog da delimo nešto među sobom. Jer, mi smo povukli demarkacionu granicu još 1998. godine“.

– Štaviše, potpisali smo sporazum o granicama, čini mi se, 2005. godine. Imamo odlične odnose, zašto se mešati u sve to? – dodao je ministar.

Prošle godine ministri odbrane Rusije i Kazahstana Sergej Šojgu i Nurlan Ermekbajev potpisali su revidirani sporazum o vojnoj saradnji.

(Sputnjik)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime