Ruski lekar otkrio šta je najbolje u borbi protiv korone

0

Do danas je epidemija zahvatila 204 zemlje i teritorije sveta, preminulo je ukupno 53.218, a oporavilo se 212.993 ljudi.

Socijalna distanca je najefikasnija strategija i najmoćnije oružje u borbi protiv širenja virusa korona, izjavio je profesor virusologije sa Medicinskog fakulteta.

– Najefikasnija strategija za borbu protiv korone je socijalna distanca, ona predstavlja najmoćnije oružje. Tako se sigurno smanjuje broj obolelih od te bolesti, koja je, kao što znamo, četiri puta zaraznija od gripa – istakao je Mazus.

Ruski lekar smatra da, sve dok se ne izmisli vakcina protiv Kovid-19, ljudi bi trebalo da se plaše širenja bolesti i da drže distancu između sebe.

Podsetimo, U Rusiji su uz učešće stručnjaka iz Ruske akademije nauka i umetnosti (RAN) napravljena tri preparata koja se potencijalno mogu primeniti za lečenje infekcije prouzrokovane virusom korona.

Prema rečima šefa odeljenja medicinsko-bioloških nauka RAN akademika Vladimira Čehonjina, u Rusiji se uz učešće stručnjaka sa Akademije nauka razvijaju i tri vakcine protiv infekcije Kovid-19.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije Kovid-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je broj obolelih od koronavirusa premašio milion, tačnije, prema sajtu Vorldometers, ukupno je registrovano 1.015.877 zaraženih osoba.

ALO, AGENCIJE

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime