SARAJEVO U TRANSU! Oglasio se Bajden posle presude Mladiću, američki zlotvor uputio najgore reči srpskom generalu!

0

Američki predsednik Džo Bajden oglasio se putem zvanične stranice Bele kuće o presudi generalu Ratku Mladiću, i pozdravio ovu odluku. On je naveo kako su njegove misli trenutno “uz sve porodice žrtava zločina u Srebrenici i drugim gradovima”.

Na početku saopštenja, Bajden je naveo sve zločine koje je Mladić navodno počinio tokom rata.

“Pre gotovo 26 godina, Mladić je naredio pogubljenje oko 8.000 nenaoružanih muškaraca i dečaka u Srebrenici. Takođe je vodio brutalnu višegodišnju opsadu Sarajeva i bio je odgovaran za brojne zločine. Danas je sud potvrdio njegove zločine i osudio ga za genocid”, ističe se iz Bele kuće.

Istakao je kako su Sjedinjene Američke Države učinile velike napore kako bi se zločinci izveli pred sud pravde.

“SAD su pomogle u vođenju međunarodnih napora da se privedu pred lice pravde oni koji su počinili zločine u BiH i drugim delovima bivše Jugoslavije. Zahvalni smo na neumornom radu suda u Hagu tokom protekle dve decenije za slučajeve vezane za sukobe na Balkanu”, navodi se.

Na kraju, iz Bele kuće je saopšteno kako očekuju da lideri iz regiona poštuju presudu suda.

“Pravda i pomirenje temelj su mira i stabilnosti za budućnost. Iskreno se nadam da će lideri u regionu poštovati presudu i pojačati njen značaj. Danas sam uz sve preživele porodice žrtava Mladićevih zločina. Nikada ne smemo iz sećanja izbrisati ovu tragediju”, zaključuje se u saopštenju Bele kuće.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime