Šeik Imran Hosein: U Srebrenici nije bilo genocida! Znam ko je organizovao pokolj, evo šta im je cilj! (VIDEO)

0
šeik Imran Hosein, Foto: printscreen

Jedan od najuticajnijih učitelja islamske teologije šeik Imran Hosein smatra da u Srebrenici nije bilo genocida.

Hosein je na jednom od predavanja rekao da je bilo masakra, ali da to nikako ne može da se podvede pod genocid. On smatra da postoji agenda sa ciljem da posvađa muslimane i pravolsavne hrišćane.

– Isti onaj ko je organizovao genocid nad Jermenima 1914. organizovao je i pokolj u Srebrenici. Ja zanm ko je to, a vi ne. Zato me napadate jer vam govorim istinu – rekao je Hosein čije reči su propraćene negodovanjem iz publike, najverovatnije od strane njegovih slušalaca sa ovih prostora koji nisu bili zadovoljni što nije potvrdio njihovo uvreženo mišljenje.

Hoseini navodi da je razgovarao sa mnogim Srbima.

– Mnogi Srbi žale zbog onog što se dogodilo i žele da se zločinci kazne. Vi ne razumete Srbe, ima ih dobrih, ima i loših. Oni ne mrze islam, ako neki i mrze, to je zato što su pretpeli zlo od muslimana. Podržavate džihad koji je Osmansko carstvo vodilo protiv njih vekovima. Biranci su to hteli, da se proglasi genocid u UN, ali Rusija je to sprečila. Mene su napadali kada sam rekao da su Rusi u pravu jer su to sprečili. Napadate me i sada kada vam govorim istinu o Velikoj Britaniji i Osmanskom carstvu koje je vodilo ratove u ime đavola, a ne Boga, vi me napadate i podržavate one koji su činili zlo po svetu. Idite onda kod nekog drugog učitelja – rekao je Hosein.

On je naveo da je genosid ono što su Amerikanci počinili prema starosedeocima tog kontinenta, a ne Srebrenica.

– Britanci su to hteli, da se Srebrenica proglasi za NATO je bio oko Srebrenice, Idite, pitajte njih što su to dozvolili. Ja znam ko stoji iza svega, a to nisu Srbi – zaključio je Hosein.

Imran Nazar Hosein rođen je 1942. godine, ulema, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, svjetsku politiku, ekonomiju i savremene socioekonomske/političke probleme. Autor je djela „Jerusalim u Kuranu”.

Imran Hosein je rođen na karipskom ostrvu Trinidad 1942. godine od roditelja čiji su preci imigrirali kao najamnici iz Indije. Diplomirao je na Alimijevom institutu islamskih studija u Karačiju, a studirao je na još nekoliko visokoškolskih ustanova, kao što su Univerzitet u Karačiju, Univerzitet Zapadnih Indija, Univerzitet Al Azhar i Diplomski institut za međunarodne i razvojne studije u Švajcarskoj.

Radio je nekoliko godina za ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Trinidad i Tobago, ali je odustao od posla 1985. posvjetivši se islamu. Živio je u Njujorku deset godina tokom kojih je bio direktor islamskih studija Zajedničkog odbora muslimanskih organizacija Velikog Njujorka. Držao je predavanja o islamu u nekoliko američkih i kanadskih univerziteta, koledža, crkava, sinagoga, zatvora, dvorana itd. Imran Hosein je takođe učestvovao u mnogim međureligijskim dijalozima sa hrišćanskim i jevrejskim vjerskim ekspertima kao predstavnik islama u SAD.

Neko vreme je bio imam u Masdžid Dar el Kuranu na Long Ajlandu. Takođe je predvodio nedeljni džuma-namaz i isporučivao je propovjed u sjedištu Organizacije ujedinjenih nacija u Menhetnu, jednom mjesečno za deset godina u kontinuitetu. Bio je direktor Alimijevog instituta islamskih studija, direktor istraživanja Svjetskog muslimanskog kongresa u Karačiju, direktor Islamskog instituta obrazovanja i istraživanja u Majamiju i direktor davata na Tanzim-e-Islamiju za Sjevernu Ameriku.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime