ŠEŠELJ ALARMIRAO JAVNOST: Radikali izneli jasan zahtev Vladi Srbije

0

Srpska radikalna stranka ponavlja zahtev Vladi Republike Srbije da se hitno obrazuje Institut za analizu haških presuda.

SRS, čiji je lider Vojislav Šešelj, ponovila je zahtev Vladi Republike Srbije da se hitno obrazuje Institut za analizu haških presuda.

– Činjenica da je Haški tribunal u svom neslavnom mandatu i sumnjivim postupcima uglavnom osuđivao Srbe za zločine nad Hrvatima i muslimanima, a da za srpske žrtve niko nije odgovarao ukazuje na očiglednu nameru da Tribunal za račun Sjedinjenih Američkih Država i velikih zapadnih sila menja istoriju o krvavom raspadu bivše Jugoslavije.
U Haškom tribunalu ostali su milioni stranica neobelodanjenih dokumenata i preti opasnost da taj materijal bude uništen ili predat Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, čime bi se dodatno učinila šteta srpskim nacionalnim interesima. Zbog toga Srpska radikalna ponavlja zahtev Vladi Republike Srbije da se hitno obrazuje Institut za analizu haških presuda.

Srpski radikali smatraju da bi se u naučno-istraživačkom radu tog instituta rasvetlile mnoge činjenice koje bi mogle da posluže kao osnov za reviziju svih haških presuda i skidanje ljage sa srpskog naroda, koji je kroz haške presude predstavljen kao odgovoran za skoro sve ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

Ovu obavezu Vlada Srbije mora prihvatiti zbog svih srpskih žrtava za koje niko nije odgovarao, zbog svih nevinih, a osuđenih Srba u Haškom tribunalu i posebno radi utvrđivanja istorijskih činjenica i zaustavljanja prekrajanja istorije od strane Tribunala i njegovih mentora i nalogodavaca – navodi se u saopštenju SRS.

Novosti

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime