ŠEŠELJ POSTAVIO CRVENU LINIJU Evo šta treba ponuditi Albancima (VIDEO)

0

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj ističe da ta stranka učestvuje samo u dijalogu bez stranaca jer smatraju da je svaki dijalog u koji su uključeni stranci, nezavisno iz koje zemlje dolaze, poniženje za Srbiju

– Smatramo da treba da postoji državno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i ukoliko je stav vlade da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, takvo mišljenje treba da ima najširu moguću podršku u društvu – rekao je Šešelj na RTS-u u emisiji „Oko“.

Ističe da Srbiji može da pomogne što je međunarodno pravo na njenoj strani.
– Treba da se oslanjamo na naše saveznike koji imaju pravo veta u Savetu bezbednosti – Rusiju i Kinu. Smatramo da pozicija Srbije što se tiče kompromisa treba da bude maksimalna autonomija za kosovske albance, da imaju predsednika, vladu, da imaju svoju valutu i zastavu, ali ekskluzivno za vladu u Beogradu treba da ostane čuvanje državne granice i članstvo u Ujedinjenim nacijama kao izraz međunarodnog pravnog subjektiviteta – objašnjava Šešelj.

Šešelj je rekao da je EU jedan od glavnih sponzora samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova i da treba prekinuti put u EU.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime