SEVER KOSOVA UGROŽEN! NATO i bezbednosne snage lažne države grade VOJNU BAZU

0
Foto: EPA

Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp

Kosovske bezbednosne snage izgradiće bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu Kosova sa kog se vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela, prenosi Reporteri i navodi da je gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri potvrdio da je zemljište dato za vojnu bazu.

Kako navodi prištinski portal, zemljište na planinskom vrhu Crnuša, koji je visok 1.010 metara i sa kog se kao na dlanu mogu videti gradovi Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka, kao i desetine sela, danas će biti dodeljeno KBS odlukom Skupštine opštine Južna Mitrovica.

Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp ​​u kome će biti stacionirane i jedinice američke vojske i drugih zemalja koje su deo NATO, dodaje se u tekstu koji prenosi Sputnjik.

Dodeljivanje zemljišta na brdu Crnuša za vojnu bazu potvrdio je gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, koji je ovu tačku obrazložio na današnjoj sednici Skupštine opštine, uz obrazloženje da je od strateške važnosti za odbranu Kosova.

Pozitivno mišljenje za dodeljivanje zemljišta za izgradnju vojne baze, pre dva dana je dao i opštinski Odbor za politiku i finansije.

ALO, SPUTNJIK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime