ŠIPTARI NISU DIGLI NIŠTA VREDNIJE OD SPOMENIKA KLINTONU: Vulin o izjavama ALBANSKIH ISTORIČARA I DEČANIMA!

0

Albanski istoričar Muhamet Malja je izjavio da srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani predstavlja nasleđe Kosova, a ne Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas, povodom izjava albanskih istoričara da su manastir Dečane gradili Albanci, rekao da ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu.

“Na Kosovu i Metohiji, Unesko prepoznaje srpsko i otomansko nasleđe, a Šiptari nisu uspeli da podignu ništa starije i vrednije od spomenika Bilu Klintonu. Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu”, rekao je Vulin.

Zato se, kako kaže, šiptari trude da uđu u Unesko kako bi baština Srbije, Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda postala nasleđe Kosova i Kosovara.

“I zato ćemo mi nastaviti da se borimo za čuvanje svedočanstava našeg trajanja”, istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Albanski istoričar Muhamet Malja je izjavio da srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani predstavlja nasleđe Kosova, a ne Srbije.

Kako je preneo Kosovo onlajn, Malja je na TV Kljan Kosova istakao da je Srpska pravoslavna crkva to ispolitizovala i da to i dalje čini.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime